MENÜ
King´s Forest Cattery Birman és Szibériai Hobby Macska Tenyészet/Heilige Birma und Sibirische Katzen Züchter/

Kandúrok

 

Champion RivaRoccis Macho Mio /seal point/ Neva Masquarade született: 2009.08.18.

 

maho-mio-001.jpg

Macho Mio Németországban született. Hálásan köszönjük Barbarának ezt a rendkívül aranyos és szép kiskandúrt!

 

 

Nőstények

 

International Champion & TICA Ch. Wolkonskajas Tiffany/black bicolour/

született: 2007.12.13.

Tiffany Németországból érkezett hozzánk. Köszönjük Mona ezt a gyönyörű cicahölgyet!

 

 

 

Kings Forest Gina /blue/

gina-arc.jpg

 Gina már tenyészetünkben született.

Kacsintás

 

Szibériai macska

 

A szibériai macska igen ősi macskafajta, már a X. és XIII. században is említést tesznek róluk. Szibériában, Oroszország zord északi részén éltek, míg colorpoint (színjegyes) változata a Neva Masquerade a XV-XVI. században jelent meg a Néva folyó partján. Sok szakértő szerint a szibériai az őse a Norvég erdei macskának és a Maine Coon-nak, sőt más hosszúszőrű fajtáknak is, mint a perzsa és az angóra.

 

A szibériai cicák közepes termetűek, testük izmos, arányos, lábuk rövid, zömök; dús, zászlós farkuk van, fülkagylójukban és lábujjaik között szőrpamacsok. Teljes kifejlődésükhöz 5 év kell, egy kandúrok súlya körülbelül 5-8 kg, a nőstények könnyebbek. A szibériai macska feje tompa ék alakú, pofája klasszikus macskaarc, szemei zöldes-zöldessárgák vagy borostyánszínűek, tekintete bájos, kifejező.

A szibériai félhosszűszőrű macska, dús, látványos bundáját azonban könnyű gondozni, elég hetente egyszer átfésülni, alig filcesedik. Kedves, barátságos fajta, könnyen alkalmazkodik az eltérő körülményekhez, lakásban is jól érzi magát, gyerekekhez türelmes és más macskákkal vagy kutyával is jól megbarátkozik.

 

Asztali nézet